Mój sos wyszedł bardzo gęsty, taki właśnie chciałam uzyskać, by później móc go podgrzać i wymieszać jeszcze dodatkowo z sokiem pomarańczowym. Całość nabierze wtedy tej świeżości wyciskanego przed chwilą soku.
Składniki:
650 g świeżej, bądź mrożonej żurawiny
skórka starta z połowy pomarańczy
1 szklanka soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciskanego)
1 i 1/2 szklanka cukru (może być trzcinowy, ale kolor wyjdzie wtedy mniej intensywny)
sól morska i pieprz do smaku (od 1/2 do całej płaskiej łyżeczki - w zależności od gustu i preferencji)
Dodatkowo:
1 szklanka soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciskanego)
W garnku o grubym dnie mieszamy żurawinę, skórkę z pomarańczy, sok pomarańczowy i cukier. Przyprawiamy następnie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 25-30 min. Całość powinna nam się mocno zredukować i zgęstnieć. Kiedy to nastąpiło ja zamknęłam sos w słoiczkach, mocno je zakręcając i stawiając do góry dnem. Można jednak wymieszać gorący sos z sokiem pomarańczowym. Wtedy uzyskamy jego prawidłową konsystencję. Trzymamy niezawekowany sos w lodówce, bądź zamrażarce. Przed podaniem należy jednak doprowadzić go przynajmniej do temperatury pokojowej. Wspaniale też będzie smakował na ciepło. :)
casino games and live dealer bonus
OdpowiedzUsuńGet 강원도 출장안마 more on 창원 출장안마 the live casino games you 안양 출장마사지 can play at casinos like Live Casino and BetMGM. Enjoy the games you love with no 세종특별자치 출장샵 registration required. The Apr 27, 2020 · 울산광역 출장안마 Uploaded by Play'n Go